Alberto Seveso – modern kost

Alberto Seveso är en självlärd konstnär inom grafisk design. Han är född och uppvuxen i Milan i Italien men jobbar för tillfället i Storbritannien som frilansande konstnär. Alberto upptäckte sin passion för konst vid 15 års ålder, han var mycket vid sin dator och hade hittat lite olika program för grafisk design och testade sig fram på skoj. När han blev lite äldre och också duktigare insåg han snabbt att det här var det han ville ägna sig åt. Alberto har hållit på med konst i över 20 år, han har därav ett gäng med erfarenheter inom det mesta när det kommer till konst för olika företag och partners, han har även flyttat runt en del. Alberto vill dock inte kalla sig för konstnär. Han beskriver sig själv som en person vars intresse är konst och han leker gärna lite med färger och former i Photoshop.

Alberto Seveso – modern kost

Albertos bakgrund

Alberto har varit intresserad av konst i många år, oturligt nog säger han själv att han aldrig har varit speciellt bra på att rita. Han testade många olika program för digital konst, började leka lite med olika verktyg och tillslut blev det riktigt bra. Det som är speciellt med Albertos konst är att han använder sig av sina fotografier och utifrån dom utför han ytterligare konst, det blir väldigt unikt när man kombinerar riktiga foton med grafisk design. Alberto jobbar mycket med ansikten och färg, det är en väldigt häftig kontrast och ser riktigt coolt ut. Något Alberto är känd för är sina fantastiska konstverk som föreställer färg i vatten. För att skapa sin konst använder sig Alberto av två olika designverktyg, Photoshop och Illustrator. Att fotografera är något som också i många år har legat Alberto varmt om hjärtat, han fotar gärna närbilder på ansikten men också miljöer och lite allt möjligt. I Albertos konst ser man ett tydligt mönster, detta mönster är kombinationen och kontraster av olika färger och strukturer i bilden, det kan vara allt från geometriska former till olika färger i form av pulver eller liknande.

Albertos bakgrund

Albertos konst är väldigt nytänkande och modern, han använder sig av mycket annorlunda metoder för att få det precis som han vill. Han är helt självlärd och ser sig inte som en konstnär. Detta påverkar säkert hans fantastiska konst då han inte känner lika stor press på sig. Konsten för Alberto är en passion som har utvecklats och fungerar i dagsläget som en inkomstkälla, men att bli känd och ha designen som ett jobb var inte det Alberto tänkte när han satt hemma i pojkrummet i Italien när han var 15 år gammal. Han nämner en sak, att för att lyckas ska man inte jämföra sig med andra, och du ska speciellt inte försöka efterlikna någon annan, försök istället att göra det jag gör bättre, och på ett annat sätt. Han inspireras mycket av andra, så som folk inspireras av honom, och när han ser något som han gillar är tanken att han ska göra det här. Fast bättre, och på ett annat sätt.