Kända nutida konstnärer i världen

De nutida konstnärer som finns idag är många och alla har dom sitt eget sätt att uttrycka sin konst på. Många nya dyker ständigt upp och vill ta plats bland dom bästa.

Kända nutida konstnärer i världen

De konstnärer som får sina verk utställda på olika gallerier har en väldig tur för det drar en mycket bredare publik och då går det lättare att bli känd fort. Det finns en jury som utser sveriges allra främsta nutida konstnärer och de listar hela 51 stycken. I denna jury finns även två “gästtyckare” som är med och ger sina synpunkter. Juryn består av Pontus Silfverstolpe, Johanna Sundström (som även är Barnebys bloggare), Carl Larsson och Jonas Kleerup. Ett konstnärspar som heter Hans Berg och Nathalie Djurberg skapar konst tillsammans och Carl Kostyál är gallerist och erkänd konstnär. Carsten Höller håller till i Sverige sedan många år och jobbar ibland på Moderna Museét med Daniel Birnbaum och Jo Widoff. Carsten driver även Andquestionmark samman med Stefanie Hessler. Dessa håller till i Vasastan. Karin Mamma och Jockum Nordström är bägge konstnärer och finns på många olika museér runt om i hela världen. De jobbar med Magnus Karlsson som har hand om det ledande svenska galleriet för måleri så de är riktigt duktiga. De har ställt ut alster både tillsammans och var för sig. Magnus har för övrigt byggt upp galleriet och många kända och okända konstnärer får äran att ställa ut hos honom. Hans många konstnärer börjar få en intresserad publik även utanför Sverige. Jens Fänge debuterade i Paris år 2016 och var även med på omslaget av Frieze Magazine. Så det går bra för Karlssons team.

Mycket känd nutida konstnär

Klara Lidén är en mycket känd nutida konstnär och Ciléne Andréhn samt Marina Schiptjenko är kända gallerister i världen. En annan känd och mycket anlitad gallerist är Johan Berggren. Dan Wolgers är en kändis i konstnärsvärlden likaså bröderna Broman som är självaste grundarna till Fotografiska. En annan gallerist är Niklas Belenius och även Freja Harell är gallerichef och mycket välkänd. Lina Selander är en duktig nutida konstnär och Theo Lindqvist är en mycket erfaren konsthandlare.

Mycket känd nutida konstnär

En person som jobbar som rådgivare när det gäller konst är Lisa Ivermark. Hon har haft många kända arbetsgivare som till exempel Phillips i London och Bukowskis samt Habsburg Feldman i New York. Hon har tidigare jobbat som konst-rådgivare hos Stockholms Auktionsverk, men är numera anställd som VIP Relation på Art Basel. En mycket drivande kvinna. Det finns även många samlare runt alla konstnärer och en av dem är Staffan Ahrenberg. Han köpte en berömd tidning som heter Cashiérs´d Art och det är även ett galleri i samma byggnad. Där fanns vid köpet 16 000 kända verk av Pablo Picasso, så det var ett riktigt fynd. Lars Lerin är en helt underbar nutida konstnär som bor i vackra värmland och Oscar Carlsson jobbar också som konstnär och gallerist. Karl Holmqvist och Jens Fänge är även de duktiga konstnärer.