Trudy Benson

Trudy Benson är en abstrakt konstnär som föddes år 1985 i Richmond Virginia och växte upp i en liten konstnärsfamilj då båda hennes föräldrar också tecknade, dock i väldigt liten skala. Trudy har så länge hon kan minnas alltid tecknat och började drömma och inse att hon kunde bli konstnär när hon hittade en bok i skolan skriven av hennes favoritkonstnär ” Henri Matisse”. Efter att ha studerat på Virginia common wealth University, gick hon vidare till och studerade ”masters of fine arts” vid Pratt institute i Brooklyn i 2008. I samma veva gifte hon sig med en konstnär och blev kvar. Numera arbetar Trudy Benson på heltid som konstnär i just trendiga Brooklyn New York.

Trudy Benson

Trudy’s konst

Vid allra första start och under mestadels av skoltiden var Trudy en konstnär som främst arbetade med/av riktiga objekt, men upptäckte snart att abstrakt målning gav mer. Trudy har fått mycket av sin inspiration utifrån de tidiga versionerna Mcpaint och Windows Paint, som kom med datorns intrång och har också förklarat att hon använder inspirationen för att försöka få omvärlden att förstå att den abstrakta målningarna är så mycket mer och bättre än datorer och teknik genom att du kan använda de flesta av de alla olika sinnen du har för att tolka en fysisk tavla på ett sätt du kanske inte skulle gjort annars då en dator är platt och en målning har flera olika lager. Trudy använder många olika sorts material och färger, såsom olja, akryl och sprayfärg och en klassisk Trudy Benson tavla innehåller lager av geometriska former, färger, linjer och svepande klotter.   Själva konsten har under tidens gång utvecklats och fortsätter att utvecklas hela tiden, Trudy är inte sen med att experimentera och att använda nytt slags material och ny teknik. Hon arbetar inte sällan med fler målningar än en åt gången främst på grund av torktiden men också på grund av att ny inspiration uppkommit. För Trudy finns det inget som stavas misstag vid en målning utan allt är en stor improvisation och en stor och en viktig del i processen av en färdig tavla. Hon säger också att den delen av hennes sätt att arbeta på, att inte ha ett färdigt resultat i huvudet innan hon börjar, gör att intresset för att måla hålls igång.

Trudys karriär

Trudy startade sin karriär 2007 då hon hade sin första utställning i grupp och har efter det gått vidare till andra grupp och senare delen av sin karriär till solo utställningar. Genom ett erkännande av kritikern ”James Kalm” under hennes allra första solo föreställning fick Trudy Benson ett litet minigenombrott vilket gjorde att hon kunde sluta sitt extrajobb med att servera Tacos och satsa helhjärtat på konsten. Under 2012 ingick Trudy ett gemensamt arbete med ”New York foundation for the arts” och under 2014 blev hon även nominerad till ”Joan Mitchell foundation painters and sculptors ”, som båda uppmärksammar och stöttar obegränsat konstnärer med hög potential. Trudy Benson är idag en otroligt uppskattad målare i konstvärlden och tavlorna hon målar kostar idag mellan tio och hundra tusentals kronor.

Trudys karriär